Za tiskalnik
Aktivnosti
Mesec KA
 
 

Mesec krajinske arhitekture 2020

Krajine sprememb

Že trinajsto leto vabimo k sodelovanju in sooblikovanju Meseca krajinske arhitekture. Zaradi trenutnih okoliščin smo bili primorani izvedbo dogodkov odpovedati. Ker pa želimo april kljub temu obeležiti kot mesec krajinske arhitekture, ga bomo izvedli v digitalni obliki.

Letos bomo Mesec krajinske arhitekture obeležili pod geslom Krajine sprememb. Glede na dano situacijo omejenega gibanja pa bo tematika navezana predvsem na krajine, ki so trenutno v našem dosegu. V tem času se kakovostne krajine v neposredni bližini bivališča izkazujejo kot izjemno pomembne. Krajina, v kateri se vsak od nas trenutno nahaja, se mogoče v tem času ni fizično spremenila, lahko pa se je spremenilo naše doživljanje te krajine. Ne pozabimo pa, da so fizično krajine že podvržene tudi vplivom podnebnih sprememb. Kakovostno zasnovan, načrtovan in upravljan prostor je zato v tem času ključen.

Katere krajine trenutno uporabljate? Kakšen pomen imajo zelene površine v urbanem območju? Zakaj jih je izjemno pomembno ustrezno načrtovati in upravljati ter zakaj ohranjati odprte krajine? So se krajine v spremenjenem načinu življenja v vaših očeh spremenile? Kako jih vidite in doživljate?

Vabimo vas k deljenju vašega doživljanja spremenjenih krajin, možnosti vplivanja krajinskih arhitektov na izboljšanje kvalitete bivanja ter deljenje primerov dobrih praks. Z različnimi objavami lahko vsebine prispevate preko svojih digitalnih kanalov, pripravite vsebine za objavo v lokalnih medijih, ali pa nam posredujete vsebine, za katere menite, da bi jih bilo koristno deliti na Facebook profilu DKAS ali na spletni strani društva (vsebine nam posredujte na navedena elektronska naslova).
Prosili bi vas, da pri objavah na družbenih omrežjih označite Društvo krajinskih arhitektov, da bomo lahko vsebine delili naprej. Veseli bomo posredovanja objav, ki jih boste objavljali v drugih medijih.
Označba društva na Facebooku: @DKAS - Društvo Krajinskih Arhitektov Slovenije
Označba društva na Instagramu: @d_ka_s
Uporaba ključnikov na Instagramu: #meseckrajinskearhitekture #krajinesprememb
Za dodatne informacije se obrnite na Evo Harmel in Kajo Flis.
Veseli bomo vašega prispevka, saj verjamemo, da lahko skupaj dosežemo več sprememb na bolje.

Upravni odbor DKAS
#meseckrajinskearhitekture #krajinesprememb
#MKA20 #wlam2020 #landscapearchitecture
#krajinesprememb