Za tiskalnik
Novice
Arhiv novic
 
 

S projektom »Varstvo in razvoj slovenske krajine: Izhodišča za oblikovanje krajinske politike« se Slovenija poteguje za Nagrado Sveta Evrope za krajino

DKAS, CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp in IPoP - Inštitut za politike prostora, smo v začetku leta pripravili prijavo na izbor slovenske kandidature za Nagrado Sveta Evrope za krajino. Kandidirali smo s projektom »Varstvo in razvoj slovenske krajine: Izhodišča za oblikovanje krajinske politike«.

Naša prijava je bila uspešna, s projektom smo bili izbrani za kandidaturo Slovenije za Nagrado Sveta Evrope za krajino.


-------
Obrazložitev izbora iz Sklepa o izboru kandidature Slovenije za Nagrado Sveta Evrope za krajino (MOP):

Projekt »Varstvo in razvoj slovenske krajine: Izhodišča za oblikovanje krajinske politike« je sprožil vključujoč proces priprave rešitev za celovito varstvo, načrtovanje in upravljanje krajine, kot podlage za kasnejšo pripravo Krajinske politike Slovenije. Ugotovitve in rešitve so bile pripravljene s strokovnim analitičnim delom in vključevanjem širokega deležnikov, ki je omogočalo razpravo in izmenjavo mnenj tudi izven strokovnih krogov. Tako pripravljen koncept za oblikovanje Krajinske politike Slovenije zagotavlja, da bo varstvo, upravljanje in načrtovanje krajine bolj celovito in usklajeno ter bo vključevalo vse razsežnosti krajine – njene okoljske, socialne, ekonomske, kulturne in estetske vrednosti. Rezultat projekta so bile tudi številne delavnice in okrogle mize, vzpostavitev spletne strani, razstava z naslovom Krajina. Včeraj. Danes? Jutri!, zaključna mednarodna konferenca, izdana brošura v slovenskem in angleškem jeziku s predstavitvijo vseh ključnih vsebin Koncepta krajinske politike. Vsi našteti rezultati so promovirali prizadevanja za uveljavitev krajinske politike in spodbujali ozaveščenost o pomenu krajine pri širši javnosti.
-------


Hvala celotni ekipi za pripravo prijave!

UO DKAS